zdroj: www.jizni-morava.cz
 << PředchozíSrpen 2014Další >>
PoÚtStČtSoNe
3128293031123
3245678910
3311121314151617
3418192021222324
3525262728293031
361234567

Degustace vína - věda i umění

Obec:

Valtice

Začátek:

29.3.2013

Konec:

29.3.2013

Adresa:

Národní vinařské centrum, Zámek 1

Organizátor:

Iveta Brachtlová

Odkaz:

http://www.wineofczechrepublic.cz/c-5250-degustace-vina-veda-i-umeni-cz.html
Kurz je určen pro absolventy kurzu Úvod do degustace vína a dále rozvíjí jejich znalosti o organoleptických parametrech vín, podmínkách a způsobech hodnocení. Praktická degustace je zaměřena na procvičení senzorických schopností účastníků, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín. Harmonogram 08:30 – 13:30 kurz vedený lektorem 13:30 – 15:00 individuální přestávka na oběd 15:00 – 17:00 individuální návštěva Salonu vín ČR (vstupné v ceně kurzu) Program: Dopolední program (8:30 – 13:30) Část teoretická • Vzhledové, aromatické a chuťové charakteristiky vín – varianty a rovnováhy • Podmínky a způsoby senzorického hodnocení • Odrůda a vinařské umění – senzorická pestrost moravských a českých vín Část praktická • Opakovací test schopnosti rozlišovat vybrané chutě a vůně • Cvičení dlouhodobé senzorické paměti vín • Zkouška rozlišovací schopnosti mezi víny • Test krátkodobé paměti vín • Stanovení aroma profilu a profilu mohutnosti vybraných typů vín • Identifikace vady či choroby ve víně • Praktická aplikace mezinárodního 100bodového hodnocení OIV Odpolední program (15:00 - 17:00) Návštěva degustační expozice Salonu vín ČR • individuální studium v Salonu vín - degustace v rozsahu programu A1 – Volná degustace (355 Kč – v ceně kurzu) s prodlouženou dobou degustace na 2 hod. • možnost ochutnání aktuální kolekce Salonu vín (mimo vín šumivých a speciálních výběrů) • vstup pouze v den konání kurzu na základě předložení certifikátu o jeho absolvování (Pozn.: V Salonu vín je od každého vína otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích.) Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2, které pořádá Národní vinařské centrum. Více informací a přihláška na uvedené webové adrese.